Zand nodig voor straatwerk

Je kunt niet zomaar straatwerk aanleggen. Het straatwerk moet worden aangelegd op een zandbed. Doe je dit niet, dan loop je het risico op verzakking, onkruid of plassen water op het straatwerk. Om een terras aan te leggen heb je minstens 15 cm zand nodig. Ga je een oprit aanleggen? Dan adviseren we 20cm eronder te leggen.

Kies hieronder de hoeveelheid zand:

Prijzen zijn inclusief
  • Het storten van het zand
  • Inclusief BTW

Ophoogzand Wit

Totaalprijs

Liever telefonisch bestellen?
Wij helpen je graag: 053 434 04 04

Hoe gebruik ik zand om straatwerk aan te leggen?
Ontgraaf het gedeelte dat bestraat moet worden. Plaats opsluitbanden (randen) op de juiste hoogte. Houdt rekening met de waterafloop. 1cm per strekkende meter bestrating. Verdeel het zand tussen de opsluitbanden, stamp of tril het goed. Maak er een glad geheel van door het af te reien (met een lange rechte lat eroverheen). Leg hier de bestrating op.

Advies
Om straatwerk aan te leggen adviseren wij ophoog zand wit ook wel geel zand genoemd te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welk zand/grind ik nodig heb?

Als jij maar weet waar je het voor wilt gebruiken, dan komen we er samen wel uit:).
Paar type zand en grind hebben we al voorbeelden toegevoegd waar je het voor kunt gebruiken. Staat jou klus hier tussen? In geval van grind heb je meer keuzes qua kleur. Wil je liever de kleur komen bekijken? Kom dan langs in onze showroom, dan kun je het grind ook daadwerkelijk voelen en in verschillende soorten licht beoordelen.

Waar ga je het zand voor gebruiken? Hier een paar voorbeelden:

  • Ophogen terras > Ophoogzand wit
  • Ophogen tuin > Ophoogzand zwart
  • Nieuw oprit aanleggen > Gebroken puin/straatzand

Niet zeker welk soort je moet bestellen? Dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen voor gratis advies via: 053 – 434 04 04.

Hoe weet ik hoeveel zand ik nodig heb?

1m3 zand is ongeveer 13 kruiwagens.

Direct online bestellen? Klik hier > Ja ik wil zand bestellen

Hoe lang duurt het voor er geleverd wordt?

Je kunt tijdens het bestellen aangeven wanneer je wilt dat het zand of grind bezorgd wordt. Dit kan zo snel mogelijk of op een bepaalde dag. Je kunt bovendien aangeven of ‘s morgens of ‘s middags beter uit komt.

Optie zo snel mogelijk = op werkdagen binnen 24 uur geleverd in regio Twente.

Op een vaste tijd nodig? We rijden op routes en proberen die zo efficient mogelijk te plannen om de kosten laag te houden. Wil je een vast tijdstip; dan moet de bezorgvrachtwagen mogelijk uit een route worden gehaald. Geen probleem, alles kan, er kunnen alleen extra kosten bijkomen. Dat overleggen we uiteraard eerst. Voor een bestelling op tijd is het handig als je ons even belt om af te kunnen stemmen: 053-4340404. 

Kan ik contact krijgen met de chauffeur voor levering?

Onze chauffeurs worden elektronisch aangestuurd. Heb je een vraag of opmerking dan kun je contact opnemen met Zandnodig.nl via 053- 434 04 04. Onze receptionistes zorgen dat indien nodig de boodschappen bij de chauffeurs aankomen.

Heb je speciale aanwijzingen voor onze chauffeurs (bijvoorbeeld waar het zand moet worden gestort?) meld het alvast bij “opmerkingen” in het bestelproces. Dan zorgen wij dat het bij de opdracht wordt meegenomen. Mocht een chauffeur er niet uit komen neemt hij altijd eerst contact op.