Spelregels

Spelregels Rodebak

Op onze dienstverlening zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. We hebben de belangrijkste spelregels voor je samengevat:

  • In sommige regio’s in Nederland wordt alleen gewerkt met 2,5³ of 3m³ containers. In ons eigen gebied (regio Twente) gebeurt dit nooit. Reserveer je een container buiten onze regio, dan kun je dus een kleinere maat (2,5³ of 3m³) container geleverd krijgen. Je kunt bij onze medewerkers informeren welk formaat container er bij jou in de regio geplaatst wordt. Je mag de container tot 20cm boven de rand laden. In geval van een kleinere container kun je zo toch nog jouw afval afvoeren.
  • In onze aangegeven prijs zit de huur van de container voor een duur van maximaal 4 weken. Jij als opdrachtgever dient zelf een ophaalverzoek in te dienen bij rodebak.nl/new. Dit kan via onze website of telefonisch. Indien een container voor een langere periode dan 4 weken nodig is zal er per week €20,- voor huur in rekening worden gebracht. Dit bedrag is inclusief BTW. De opdrachtgever dient dit zo spoedig mogelijk te melden bij rodebak.nl/new en de extra factuur dient per omgaande te worden voldaan.
  • De 2,5m³, 3m³ en 6m³ mogen, in verband met de verkeersveiligheid, tot maximaal 20 cm boven de rand worden gevuld. In de regio Enschede worden 4m³ en 6m³ geplaatst hiervoor gelden dezelfde maximale vulvoorwaarden.
  • Houd je je aan de lijst van afvalstoffen die wel en niet worden geaccepteerd per afvalsoort. Bestel je bijvoorbeeld een container voor schoon puin maar vul je deze container aan met hout of ander afval? Dan zijn wij genoodzaakt om je alsnog het tarief voor Bouw en Sloopafval in rekening te brengen.
  • Indien je de container enkel kan plaatsen op de openbare weg raden wij je aan eerst bij jouw gemeente te informeren of hiervoor een vergunning/ontheffing noodzakelijk is. De regelgeving hiervoor verschilt per gemeente en hangt vaak ook af van de desbetreffende locatie (parkeerzone, straat etc.). Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van een ontheffing en indien er kosten voor een ontheffing zijn, zijn deze voor jouw eigen rekening.
  • Containers kunnen alleen geplaatst worden op een voor vrachtwagens goed bereikbare locatie en zodanig dat dit geen overlast of gevaar voor de omgeving oplevert.
  • Je mag zelf aangeven waar je de container geplaatst wilt hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele schade die kan ontstaan (denk aan verzakken). Een container zelf is al zwaar maar als deze gevuld wordt met afval, bijvoorbeeld met grond of puin neemt het gewicht aanzienlijk toe. Daar komt het gewicht van onze vrachtwagen bij. Eventuele schade kan niet verhaald worden op ons.
  • De prijzen in onze webshop zijn geldig voor plaatsingen in Nederland zonder tol & veergelden.